Млад приложник

 

Ателие ,,Млад приложник“ има за цел да открие и насърчи развитието на малки таланти – приложници, като обогати познанията им за приложно-декоративното изкуство като цяло, да се усъвършенстват уменията им и да се стимулира самостоятелното им творчество и изява, да се развият у тях допълнителни знания и умения. Включва следните модули: Работа с природни и рециклирани материали, Декорация и аранжиране, Моделиране и др.

Модул „Работа с природни и рециклирани материали“ се занимава с особеностите при изработването на експонати от отпадъчни материали и рециклирана хартия. Особено внимание се обръща на колажа, декопажа.

Модул „Декорация и аранжиране“ дава знанията и уменията за приложните изкуства като запознава учениците с изразните средства на художественото декориране, видове украси, композиционни аспекти при декорация на предмети, видове аранжировки – на витрина, хартиени пластики и други.

Модул ,,Моделиране“ спомага да се развие точност при движението на ръчичките на децата, координираност, логическо мислене, сръчност и разбира се удовлетвореност от собствената творба. Малките ученици получават първите си уроци по цветознание, композиция, пропорции и много други полезни знания.

На 29. 01. 2014 г. учениците от  ателие ,,Млад приложник“ по проект „Успех“ при СОУ „Хаджи Мина Пашов“ – гр. Сливен организираха своята първа представителна изява – изложба под наслов „За радост на всички“.

 

Pъководител: Анна Митева